Skip to main content

NAK HABAQ MAI KAT HANGPA

assalamualaikum..


Terima kasih no atas hangpa punya komen2...
cheq nak mohon maap la, cheq tak larat nak baleh komen hangpa..
tak tau nak baleh apa!
cheq skarang ni mood tak berapa nak baik,
masukkan entry pun sbb teringat kat hangpa yang banyak menyokong!
terima kasih la no...

untuk pembaca KERANA SAYANG tu,
nak bagi tau cerita hepi kat hangpa,
don wori ok!
ikhwan kita oke..
xdak la nak sakit kronik2 bagai..
dia cuma ada penyakit hati ja...
hati tak tenteram...
hati yang was2 gitu!

tapi,
hangpa kena 'bersedia' untuk kemungkinan yang lain pula!
hangpa akan berkenalan pula dengan IKHWAN versi lain nanti!
ohhh..
sudah banyak klu di sini
baik cheq stop menaip!
=]


opsss.. sebelum cheq lupa la na..
nak habaq kat hangpa...
SEKAMAR RINDU telah menjadi follower ke 100 cheq...
cheq dah lama kenai cikgu ni,
ala kenai kat blog2 juga sbb dulu dia guna nama pena anak laut..
lama tak da update,
last2 dia muncul dengan blog baru!
selamat kembali ya cikgu..
(poyo je kan? ingat nak bagi hadiah ke apa buat announcement bagai! cet.)
-hadiahnya adalah traffic yang banyak ke blog kamu cikgu-
boleh?

okey, sayang-sayangku !
hangpa banyak menjadi sumberi inspirasi cheq...
mungkin kalau tidak kerana hangpa laman karya ni akan berkubur
dek kekadang emosi cheq yang ngok ngek ini!
terima kasih ya sayang!

chiiiiaaauuu

p/s: tetiba mau berloghat utara dengan hangpa.. bukan cuba bersikap kurang ajar ya?! =]

Comments

epy elina said…
hohoho...
lega ati bila ikhwan x ada skit apa....
tp curious jg bila ikhwan wjud dlm versi lain....
pe pun nak ikhwan ngn hana jg...
x sbr nak next n3....
hana_aniz said…
tetibe x mo ikhwan..
hahaha..
nk luqman!
hehe..
tp, x kesa.
MaY_LiN said…
hihihihi
tamau bg die lupe ingatan kat hana
hikhikhik

Popular posts from this blog

SODA BIKARBONAT + SABUN CUCI PINGGAN LAWAN PERIUK BELANGA

gambo dari blog ni <<,>>> Untuk hilangkan kesan hangit, melekat dan sewaktu dengannya anda hanya perlukan :_ dan tak kisahlah jenama apa... cecair ke tak, pun boleh guna Cara-caranya. 1. Masukkan sesudu besar soda bikarbonat, sabun pencuci pinggan dan air ke dalam periuk. 2. Lepas tu letak periuk belanga tu atas api bagi mendidih dan lepas tu tutup. Buang air panas tu & cepat-cepatlah tonyok dengan span basuh pinggan ataupun senduk nasi yang plastik tu. 3. Hasilnya... periuk anda yang ada kesan kerak nasi, sambal hangus yang degil nak hilang tu sekarang ni kembali lawa...  Aku dah cuba sebab hari tu buat sup guna rice cooker lepas tu letak telur. Lupa pulak kuah supnya sikit, jadinya telur terus mendap ke bawah melekat kat periuk nasi tu. Rendam dua tiga hari tak hilang, rendam dengan air panas pun sama degil. Akhirnya ternampak cara-cara camne nak buat kat facebook. Balik kerja terus buat dan memang berhasil betul aku ikut cara tu! Sel

Resepi : Nasi Kanji / Bubur Nasi utara

Setiap kali bulan puasa, makanan yang paling suka adalah Nasi Kanji atau Bubur Nasi. Memang tak kisah kalau hari-hari sepanjang bulan Ramadan makan benda alah ni. Bila duduk sendiri, teringin nak makan Nasi Kanji kenalah buat sendiri. Minggu pertama puasa tu,  balik kampung dah dapat berbuka dengan Nasi Kanji. Sampaikan sahurpun makan benda yang sama. Satu lagi makanan yang best sehingga boleh tambah 2 pinggan nasi adalah lauk ikan masin goreng bersama bawang + cili! Yummy!! Nasi Kanji versi terlebih pekat. Jadi, nak kongsi jugalah resepi ni. Kot-kot ada yang tersesat cari resepi ringkas Nasi Kanji ni..  ^_^ Bahan-bahan :- Beras Santan  Garam Halba  udang kering Bawang Udang Geragau Lobak Masin - kena rendam dalam sejam dua, bagi hilang sikit masin dia Cara-Cara:- 1. Basuh beras bersama halba dan udang kering. Tanak nasi tu macam nak masak bubur. 2. Potong bawang nipis-nipis dan goreng bersama udang geragau. Bila sudah garing, angkat.

POSTCROSSING: Mari Bertukar Poskad!

Projek ini bertujuan membolehkan orang ramai menerima poskad dari seluruh dunia, secara percuma. Hampir percuma, sebenarnya (pendaftaran adalah percuma, dan anda hanya perlu menghabiskan beberapa ringgit untuk membeli poskad dan setem). Secara umumnya: jika anda menghantar sekeping poskad, anda akan menerima balik sekeping poskad daripada seorang Postcrosser dari sesebuah negara yang dipilih secara rawak. copypastedaripostcrossingwebsite^_^ Aku memang suka benda-benda seperti ni. Dapat poskad dari macam-macam negara secara rawak! Memang teruja sungguhlah. Kalaupun bukan poskadnya menunjukkan 'sesuatu' berkenaan negara si penghantar (sebab kebanyakan yang aku tengok mereka ni buat poskad sendiri) tapi perasaan dapat poskad dari seluruh negara itu lagi best.  Aku pun dah jadi ahli. Dah mula ber-postcrossing. haha. Siap buat sendiri lagi. Satu dah sampai kat Jerman. Lagi empat belum sampai rasanya sebab penerima belum 'register' kad dekat website.