Skip to main content

NOTA KERANA SAYANG =]

salam semua...

terima kasih pada semua yang menyokong MN selama ini.
MN  hargainya, malah terlalu menghargainya.
KERANA SAYANG akan menemui penamatnya pada hari ke dua bulan April.

KS tidak akan di auto-publish kan pada hari cuti,
kerana MN mahu memberi peluang kepada pembaca yang tidak dapat online pada hujung minggu.
=]

jadi, kepada yang sudi,
rajin..
silalah ambil award ni,

lekatkanlah award ini berserta link blog MN ini ke tapak blog korang,
sebagai tanda korang menjadi pembaca karya MN.
itupun kalau sudi! 
tiada paksaan di sini.
=]

mungkin habisnya KS,
MN akan merehatkan blog ini sementara,
kecuali untuk RR..
maafkan MN atas kesulitan RR,
naskah itu tergendala lebih sebulan agaknya,
sungguh bukan niat MN mahu membiarkannya begitu,
tetapi otak ini kadang kala letih juga :(

last... udah ngantuk gue!!

terima kasih kerana hadirnya kalian walaupun tidak bersua muka,
sekadar di lembaran maya ini,
hanya jari-jemari  sebagai penghubung bicara,
seseungguhnya kalian mencorak bahagia di ruang hatiku..


opss jangan lupa esok pagi 
MURNI KASIHMU 7 bertapak di AKSARA KERAIAN

assalamualaikum dan selamat... er.. pagi ya!!

EDIT @ 5.30, 26/3/2010
Maaf kalau pada kamu aku syok sendiri!

Comments

Anonymous said…
ala x best la cam ni... publish jela. nanti yg lain2 blh je bc ms dorg online. hehehe
epy elina said…
hohohohh...
thanks pda cik pnulis krna mmikirkan psl org lain....
sbb ari ni sy blik kg smpai ari isnin...
so sy brtuah krna dpt mngikuti crta ni smpai hbs msa sy blik kampus nnt...
thnaks cik pnulis...
luve u....
MaY_LiN said…
ala~
org xde blog..
nak tampal katne??
adzmarfazami said…
anon: sabaq na... hehehe

epy: hehehe.. balik dengan hepi.. jangan lupa buah tangan!!

may_lin: tampal bg wallpaper.. huhuhu..

Popular posts from this blog

SODA BIKARBONAT + SABUN CUCI PINGGAN LAWAN PERIUK BELANGA

gambo dari blog ni <<,>>> Untuk hilangkan kesan hangit, melekat dan sewaktu dengannya anda hanya perlukan :_ dan tak kisahlah jenama apa... cecair ke tak, pun boleh guna Cara-caranya. 1. Masukkan sesudu besar soda bikarbonat, sabun pencuci pinggan dan air ke dalam periuk. 2. Lepas tu letak periuk belanga tu atas api bagi mendidih dan lepas tu tutup. Buang air panas tu & cepat-cepatlah tonyok dengan span basuh pinggan ataupun senduk nasi yang plastik tu. 3. Hasilnya... periuk anda yang ada kesan kerak nasi, sambal hangus yang degil nak hilang tu sekarang ni kembali lawa...  Aku dah cuba sebab hari tu buat sup guna rice cooker lepas tu letak telur. Lupa pulak kuah supnya sikit, jadinya telur terus mendap ke bawah melekat kat periuk nasi tu. Rendam dua tiga hari tak hilang, rendam dengan air panas pun sama degil. Akhirnya ternampak cara-cara camne nak buat kat facebook. Balik kerja terus buat dan memang berhasil betul aku ikut cara tu! Sel

Resepi : Nasi Kanji / Bubur Nasi utara

Setiap kali bulan puasa, makanan yang paling suka adalah Nasi Kanji atau Bubur Nasi. Memang tak kisah kalau hari-hari sepanjang bulan Ramadan makan benda alah ni. Bila duduk sendiri, teringin nak makan Nasi Kanji kenalah buat sendiri. Minggu pertama puasa tu,  balik kampung dah dapat berbuka dengan Nasi Kanji. Sampaikan sahurpun makan benda yang sama. Satu lagi makanan yang best sehingga boleh tambah 2 pinggan nasi adalah lauk ikan masin goreng bersama bawang + cili! Yummy!! Nasi Kanji versi terlebih pekat. Jadi, nak kongsi jugalah resepi ni. Kot-kot ada yang tersesat cari resepi ringkas Nasi Kanji ni..  ^_^ Bahan-bahan :- Beras Santan  Garam Halba  udang kering Bawang Udang Geragau Lobak Masin - kena rendam dalam sejam dua, bagi hilang sikit masin dia Cara-Cara:- 1. Basuh beras bersama halba dan udang kering. Tanak nasi tu macam nak masak bubur. 2. Potong bawang nipis-nipis dan goreng bersama udang geragau. Bila sudah garing, angkat.

13 april 18

Esok genap 3 bulan mak pergi. Depan orang aku kuat. Aku kuatkan diri. Tapi tak semudah tu. Mak... Harini Along teringatkan kesukaan mak. Kali terakhir mak datang sini Along bawak mak ke secret recipe. Along nak mak rasa makanan sedap.. lain dari biasa2. Mak pilih pasta medley... berselera mak makan. Mak kata sedap. Banyak mak makan.