Skip to main content

RUANG RASA

klik sini -----------> KERANA SAYANG 29 untuk membaca KS yang terbaru.


salam,


pertamanya mahu mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua follower dan juga pengikut setia KS dan RR. kesudian anda semua untuk membaca dan meninggalkan komen amatlah di hargai. terima kasih ya!


MN ingin memberitahu mulai hari ini KS akan diupdate 2x sehari. pagi dan petang. ini adalah bagi mempercepatkan KS supaya tamat secepat mungkin.


untuk RR, saya mohon maaf dek kerana kebuntuan otak saya memikir sampai ke hari ini RR masih tergendala tanpa sebarang tambahan dari bab sebelumnya. Tetapi saya akan pastikan RR akan tamat juga dan menemui anda. 


selepas siri KS tamat, MN telah mengambil keputusan untuk berhenti seketika atau mungkin agak lama. tetapi MN akan tetap mengikuti e-karya2 dari kalian semua. minta maaf kalau tidak meninggalkan komen berkenaan karya anda. =]


Kepada rakan-rakan penulis lain teruskan usaha anda.. :)


saya perlukan rehat minda dan peribadi juga! 


harap maaf!

Comments

epy elina said…
hohoho...
brta mnarik.....
sukenya bila KS update 2 kali shari...
x sbr nak thu ending dia....
crta KS msih pnjg lg ke???
hmmmm mst sy rnd ngn karya2 pnulis pas ni....
nmun sy hrmati kptsan pnulis....
MaY_LiN said…
okey..
pas ni rehat2..
smbl cari idea yea..
tenangkan pikiran..

Popular posts from this blog

SODA BIKARBONAT + SABUN CUCI PINGGAN LAWAN PERIUK BELANGA

gambo dari blog ni <<,>>> Untuk hilangkan kesan hangit, melekat dan sewaktu dengannya anda hanya perlukan :_ dan tak kisahlah jenama apa... cecair ke tak, pun boleh guna Cara-caranya. 1. Masukkan sesudu besar soda bikarbonat, sabun pencuci pinggan dan air ke dalam periuk. 2. Lepas tu letak periuk belanga tu atas api bagi mendidih dan lepas tu tutup. Buang air panas tu & cepat-cepatlah tonyok dengan span basuh pinggan ataupun senduk nasi yang plastik tu. 3. Hasilnya... periuk anda yang ada kesan kerak nasi, sambal hangus yang degil nak hilang tu sekarang ni kembali lawa...  Aku dah cuba sebab hari tu buat sup guna rice cooker lepas tu letak telur. Lupa pulak kuah supnya sikit, jadinya telur terus mendap ke bawah melekat kat periuk nasi tu. Rendam dua tiga hari tak hilang, rendam dengan air panas pun sama degil. Akhirnya ternampak cara-cara camne nak buat kat facebook. Balik kerja terus buat dan memang berhasil betul aku ikut cara tu! Sel

Resepi : Nasi Kanji / Bubur Nasi utara

Setiap kali bulan puasa, makanan yang paling suka adalah Nasi Kanji atau Bubur Nasi. Memang tak kisah kalau hari-hari sepanjang bulan Ramadan makan benda alah ni. Bila duduk sendiri, teringin nak makan Nasi Kanji kenalah buat sendiri. Minggu pertama puasa tu,  balik kampung dah dapat berbuka dengan Nasi Kanji. Sampaikan sahurpun makan benda yang sama. Satu lagi makanan yang best sehingga boleh tambah 2 pinggan nasi adalah lauk ikan masin goreng bersama bawang + cili! Yummy!! Nasi Kanji versi terlebih pekat. Jadi, nak kongsi jugalah resepi ni. Kot-kot ada yang tersesat cari resepi ringkas Nasi Kanji ni..  ^_^ Bahan-bahan :- Beras Santan  Garam Halba  udang kering Bawang Udang Geragau Lobak Masin - kena rendam dalam sejam dua, bagi hilang sikit masin dia Cara-Cara:- 1. Basuh beras bersama halba dan udang kering. Tanak nasi tu macam nak masak bubur. 2. Potong bawang nipis-nipis dan goreng bersama udang geragau. Bila sudah garing, angkat.

POSTCROSSING: Mari Bertukar Poskad!

Projek ini bertujuan membolehkan orang ramai menerima poskad dari seluruh dunia, secara percuma. Hampir percuma, sebenarnya (pendaftaran adalah percuma, dan anda hanya perlu menghabiskan beberapa ringgit untuk membeli poskad dan setem). Secara umumnya: jika anda menghantar sekeping poskad, anda akan menerima balik sekeping poskad daripada seorang Postcrosser dari sesebuah negara yang dipilih secara rawak. copypastedaripostcrossingwebsite^_^ Aku memang suka benda-benda seperti ni. Dapat poskad dari macam-macam negara secara rawak! Memang teruja sungguhlah. Kalaupun bukan poskadnya menunjukkan 'sesuatu' berkenaan negara si penghantar (sebab kebanyakan yang aku tengok mereka ni buat poskad sendiri) tapi perasaan dapat poskad dari seluruh negara itu lagi best.  Aku pun dah jadi ahli. Dah mula ber-postcrossing. haha. Siap buat sendiri lagi. Satu dah sampai kat Jerman. Lagi empat belum sampai rasanya sebab penerima belum 'register' kad dekat website.