Thursday, April 29, 2010

Tag dari Kak Sofi


saya telah di tag oleh kak sofi..
tenkiu kak sbb tag saya!


1) adakah anda rasa HOT?

sekarang waktu mendung diluar, kat dlam pakai ekon.. jadi saya tengah DINGIN!
hehehe.. saya tidak hot.. plain jane sajork!

2) Upload wallpaper PC/laptop yang anda gunakan sekarang..?


ini wallpaper lappy saya.. =]

3) Cerita pasal gambar nih...

saya suka bunga ini.. tidakkah kalian nampak bunga ini sedang menunduk!
aspirasi kepada kita supaya bersikap merendah diri.. cewah... tapi saya tinggi..  :P
sebenarnya, saya rasa tenang dengan melihat pemandangan hijau dan putih ini dan bunganya memang cantik

4) Kali terakhir makan PIZZA...?

tak ingat, mungkin tahun lepas masa  belikan mak pizza hut..

5) Lagu terakhir anda dengar...?

entah. lagu apa kat radio pepagi otw ke ofis tadi. saya tidak suka mendengar muzik. 

6) Apa anda buat selain selesaikan tag nih...?

-saya sedang menyiapkan siri akhir CBDBT ( terencat sedikit cerita ini)
-sedang makan buah-buahan.( saya suka makan!)

7) Selain nama sendiri anda dipanggil nama apa...?

nera, mira, munira, yah.. kak long.. timah.. siti.. panjang..
ohh banyak betul nama saya...
nera/mira/munira/yah/kak long : dipanggil oleh keluarga, sedara mara dan jiran2 di kampung
timah/siti : nama sebenar saya siti fatimah. so, kawan2 rapat panggil timah, kawan2 kurang rapat panggil ct. sya prefer dipanggil timah or fatimah.. better kan?! =]
panjang : ini my ex-boss kecik yang panggil. sebab kat ofis dulu, aku tinggi dan jas kemetot..jas dia panggil pendek!

8) Tag lagi 5 orang sape yer nak tag...?
Ok cuba kasi kat mereka. Tu pun kalau mereka respon ye. Tapi pastikan anda membaca respon mereka juga. Kalau tak sia2 saja mereka menjawab soalan tag ni.

huhuhu.. masalah2...
aku nak tag sapa nih? sebab ramai yang dah kena tag sebelum ni.


9) Siapa orang no 1 pada anda..?

antara pembaca blogku.. boleh?

10) Katakan sesuatu pada orang no 5...?

miza??
aku kenal dia bukan kat tenet walaupun first time berborak kat ym..
kami kenal kerana seseorang.. tapi lupakanlah!
miza seorang yang garang.. ahaha
miza sayang sama zul.. kan? kan?
(miza, sila jawab tag ini ya!!)

11) No 3 ada hubungan dengan sape...?

orang yang berada disekelilingnya lah... suami, adam, keluarga dan kawan2

12) Bagaimana pulak dengan no 2....?

lupa kenal akak sorang ni bila.. maybe sejak aku follow blog dia..
Cik Ian @ CI adalah penulis Di Angin Lalu di Aksara Keraian...
suka SCYT garapannya! tapi sekrang dia bz.. so nak upload satu cerita sehari pun mungkin susah!


13) Kata-kata cinta dengan orang no 4...?

epi elina, terima kasih atas segala sokongan kamu sama ada di sini mahupun di AK.
sampaikan bos AK ingat sama kamu.. ( ini kata2 cinta ka??)

14) Berikan 5 fakta yang anda tahu pasal orang yang tag anda...?

1.seorang guru

2. seorang ibu

3. seorang penulis.. karya tmkh adalah 'baby' pertama beliau

4. seorang penyokong yang baik 

5. di blognya terselit juga tips secara tidak langsung!

oyeh...
settle!
kepada yang tidak di tag.. dialu-alukan untuk menjawab tag.. =]

No comments:

Teddy Bear

Ingatan yang tidak dapat dilupakan. Teddy Bear. 🤣🤣😂😂😅 Macam manalah benda alah tu wujud lagi.