Skip to main content

Taip-Taip jer ni!

Kekeringan idea yang amat sangat ni ditambah dengan kesibukan berkerja dan ketiadaan lappy untuk update bab terbaru PDI.

Lagipula PDI harus kembali kepada point utama cerita ni. Rasanya 13 belas bab ni point-point tu tak jelas. Harus ada pertalian cerita Natrah dan kehidupannya sebagai seorang gadis orang asli. Itu yang MN rasa kurang. Adeh itu yang kena perbaiki tuh! Idea pun tarak.

Sebenarnya entry ni bukan apa pun, saja nak bagi blog MN ni ada entry baru. ^_^. Maaflah kepada sesiapa terbaca nih (ada ke yang baca???)

Okey tetiba teringat pulak sesuatu... hari tu ada member kat Facebook letak link novel.. Kak Lieyna nih memang suka membaca e-novel nih... jadinya daku pun klik lah link yang dia letak tu. Ceritanya best tapi MN sempat baca satu bab tu jer sebab tak ada masa. Apa kata korang gi jenguk jugak...  mesti ramai yang dah jenguk kan??? Tak apa.. MN nak promote gak . Rerajinlah klik link ni ----> KLIK SINI .. pasti best cerita nih!  ^_^

Akhir sekali, MN nak ucapkan terima kasih kepada pengirim emel yang bertanyakan tentang Rahsia Rindu tu.  Belum ada rezeki lagi... Doakan lah yer kalau ada yang berkenan nak terbitkan RR tu. (hantar pun tak, macam mana orang nak nilaikan?? hahahaha)


Baru terperasan sesuatu, watak-watak hero dalam cerita MN kebanyakannya stereotype sungguh! hahaha.. Yang jelas, kuat membebel. keduanya, kebanyakan watak usia 30 tahun ke atas. Perangai pun lebih kurang jer... lepas tu tak pandai nak romantik-romantik! <- ini sebab penulisnya tak pandai romantik2. :D

Comments

dieyamirza said…
xpe... janji jadi jugak bahan bacaan orang lain.. novel ada kehidupan, and kehidupan adalah novel... hehehe memandai je..

Popular posts from this blog

SODA BIKARBONAT + SABUN CUCI PINGGAN LAWAN PERIUK BELANGA

gambo dari blog ni <<,>>> Untuk hilangkan kesan hangit, melekat dan sewaktu dengannya anda hanya perlukan :_ dan tak kisahlah jenama apa... cecair ke tak, pun boleh guna Cara-caranya. 1. Masukkan sesudu besar soda bikarbonat, sabun pencuci pinggan dan air ke dalam periuk. 2. Lepas tu letak periuk belanga tu atas api bagi mendidih dan lepas tu tutup. Buang air panas tu & cepat-cepatlah tonyok dengan span basuh pinggan ataupun senduk nasi yang plastik tu. 3. Hasilnya... periuk anda yang ada kesan kerak nasi, sambal hangus yang degil nak hilang tu sekarang ni kembali lawa...  Aku dah cuba sebab hari tu buat sup guna rice cooker lepas tu letak telur. Lupa pulak kuah supnya sikit, jadinya telur terus mendap ke bawah melekat kat periuk nasi tu. Rendam dua tiga hari tak hilang, rendam dengan air panas pun sama degil. Akhirnya ternampak cara-cara camne nak buat kat facebook. Balik kerja terus buat dan memang berhasil betul aku ikut cara tu! Sel

Resepi : Nasi Kanji / Bubur Nasi utara

Setiap kali bulan puasa, makanan yang paling suka adalah Nasi Kanji atau Bubur Nasi. Memang tak kisah kalau hari-hari sepanjang bulan Ramadan makan benda alah ni. Bila duduk sendiri, teringin nak makan Nasi Kanji kenalah buat sendiri. Minggu pertama puasa tu,  balik kampung dah dapat berbuka dengan Nasi Kanji. Sampaikan sahurpun makan benda yang sama. Satu lagi makanan yang best sehingga boleh tambah 2 pinggan nasi adalah lauk ikan masin goreng bersama bawang + cili! Yummy!! Nasi Kanji versi terlebih pekat. Jadi, nak kongsi jugalah resepi ni. Kot-kot ada yang tersesat cari resepi ringkas Nasi Kanji ni..  ^_^ Bahan-bahan :- Beras Santan  Garam Halba  udang kering Bawang Udang Geragau Lobak Masin - kena rendam dalam sejam dua, bagi hilang sikit masin dia Cara-Cara:- 1. Basuh beras bersama halba dan udang kering. Tanak nasi tu macam nak masak bubur. 2. Potong bawang nipis-nipis dan goreng bersama udang geragau. Bila sudah garing, angkat.

POSTCROSSING: Mari Bertukar Poskad!

Projek ini bertujuan membolehkan orang ramai menerima poskad dari seluruh dunia, secara percuma. Hampir percuma, sebenarnya (pendaftaran adalah percuma, dan anda hanya perlu menghabiskan beberapa ringgit untuk membeli poskad dan setem). Secara umumnya: jika anda menghantar sekeping poskad, anda akan menerima balik sekeping poskad daripada seorang Postcrosser dari sesebuah negara yang dipilih secara rawak. copypastedaripostcrossingwebsite^_^ Aku memang suka benda-benda seperti ni. Dapat poskad dari macam-macam negara secara rawak! Memang teruja sungguhlah. Kalaupun bukan poskadnya menunjukkan 'sesuatu' berkenaan negara si penghantar (sebab kebanyakan yang aku tengok mereka ni buat poskad sendiri) tapi perasaan dapat poskad dari seluruh negara itu lagi best.  Aku pun dah jadi ahli. Dah mula ber-postcrossing. haha. Siap buat sendiri lagi. Satu dah sampai kat Jerman. Lagi empat belum sampai rasanya sebab penerima belum 'register' kad dekat website.