Skip to main content

7 Januari, Melangkau angka 30

Lama x menulis di sini. Dah jadi hutan.

Hari ni menulis sbb tetiba terasa ingin menulis.

Hari ni genap umur 31.
Vinoth tanya bila nak kahwin.
Balqis tanya. Ila tanya.
Aku tahu itu sekadar gurauan ataupun risau seorang teman. Aku tak kisahpun. Tak rasa menyampah ke meluat ke. Langsung tak. Aku kenal kawan-kawan aku. 😊


Umur dah 31. Apa yang aku capai?
Tak ada. 😭
Aku sedar tapi entahlah. 😅

Yang aku ada berangan macam cerita novel cinta. Mengharap.
Tapi aku sedar. Angan-angan cerita novel cinta aku tak kemana.

2016. 31 tahun.
Aku masih hidup dalam mimpi. Dalam dunia yang gemerlapan semalam. 😑

2016.
Ada impian baru 😊



Comments

🎉🎂happy birthday to u🎂🎉
X pa age just a numbers😁
Yg penting u muda dari Ai hahahaha😊
Wak Lat said…
masih aktif postcrossing lagi? jomm ;p
adzmarfazami said…
Terima kasih sis.. sori lmbt reply.. ingtkan dah reply hari tu rupanya approve pun blom.

Apapun terima kasih ye!
adzmarfazami said…
Dah x aktif dah.. ^_^
X berapa nak rajin dah la ni. Haha

Popular posts from this blog

SODA BIKARBONAT + SABUN CUCI PINGGAN LAWAN PERIUK BELANGA

gambo dari blog ni <<,>>> Untuk hilangkan kesan hangit, melekat dan sewaktu dengannya anda hanya perlukan :_ dan tak kisahlah jenama apa... cecair ke tak, pun boleh guna Cara-caranya. 1. Masukkan sesudu besar soda bikarbonat, sabun pencuci pinggan dan air ke dalam periuk. 2. Lepas tu letak periuk belanga tu atas api bagi mendidih dan lepas tu tutup. Buang air panas tu & cepat-cepatlah tonyok dengan span basuh pinggan ataupun senduk nasi yang plastik tu. 3. Hasilnya... periuk anda yang ada kesan kerak nasi, sambal hangus yang degil nak hilang tu sekarang ni kembali lawa...  Aku dah cuba sebab hari tu buat sup guna rice cooker lepas tu letak telur. Lupa pulak kuah supnya sikit, jadinya telur terus mendap ke bawah melekat kat periuk nasi tu. Rendam dua tiga hari tak hilang, rendam dengan air panas pun sama degil. Akhirnya ternampak cara-cara camne nak buat kat facebook. Balik kerja terus buat dan memang berhasil betul aku ikut cara tu! Sel

Resepi : Nasi Kanji / Bubur Nasi utara

Setiap kali bulan puasa, makanan yang paling suka adalah Nasi Kanji atau Bubur Nasi. Memang tak kisah kalau hari-hari sepanjang bulan Ramadan makan benda alah ni. Bila duduk sendiri, teringin nak makan Nasi Kanji kenalah buat sendiri. Minggu pertama puasa tu,  balik kampung dah dapat berbuka dengan Nasi Kanji. Sampaikan sahurpun makan benda yang sama. Satu lagi makanan yang best sehingga boleh tambah 2 pinggan nasi adalah lauk ikan masin goreng bersama bawang + cili! Yummy!! Nasi Kanji versi terlebih pekat. Jadi, nak kongsi jugalah resepi ni. Kot-kot ada yang tersesat cari resepi ringkas Nasi Kanji ni..  ^_^ Bahan-bahan :- Beras Santan  Garam Halba  udang kering Bawang Udang Geragau Lobak Masin - kena rendam dalam sejam dua, bagi hilang sikit masin dia Cara-Cara:- 1. Basuh beras bersama halba dan udang kering. Tanak nasi tu macam nak masak bubur. 2. Potong bawang nipis-nipis dan goreng bersama udang geragau. Bila sudah garing, angkat.

13 april 18

Esok genap 3 bulan mak pergi. Depan orang aku kuat. Aku kuatkan diri. Tapi tak semudah tu. Mak... Harini Along teringatkan kesukaan mak. Kali terakhir mak datang sini Along bawak mak ke secret recipe. Along nak mak rasa makanan sedap.. lain dari biasa2. Mak pilih pasta medley... berselera mak makan. Mak kata sedap. Banyak mak makan.